Emei cunoscut si ca „Varful Maretei Sprancene” este cel mai intal si cel mai sfant dintre cei patru munti din traditia budista din China. Dominand campiile fertile ale Sichuan-ului, se ridica semet la peste 3000 m altitudinte, iar stancile din partea vestica sunt orientate spre platoul tibetan. Emei este o intindere de paduri tropicale si casa pentru mii de plante rare, animale salbatice si plante medicinale.
De-a lungul istoriei sale sacre, Emei a dat nastere unor intelepti extraordinari care au adus faclia iluminarii in istoria asiatica.
In 1227 un calugar de la Wu Dadng a efectuat un pelerinaj pe varful Emei. La manastirea Jin Ding (Adunarea de Aur), calugarul taoist a meditat si a tinut post, in timp ce maestrii spirituali i-au ghidat pasii catre intelepciune si iluminare. Cand a iesit din post, si-a luat numele de „Bai Yun” sau „Norul Alb”.
Bai Yun a creat un sistem hibrid de Qi Gong denumit Emei Qigong. Include aspecte din budism, samanism, acupunctura, plante medicinale, qigong taoist, pranayama yoga. Acest sistem este destinat mentinerii unei sanatati perfecte si tratarii afectiunilor de tot felul, simultan cu stradania neincetata pentru iluminare.
Intr-o viziune spirituala, boddhisattva Samantabhadra, un mare spirit al muntelui Emei Shan, i-a spus maestrului Bai Yun sa isi dea mai departe invataturile, de la maestru la discipol ele s-au transmis peste generatii.