Linia profunda a bratelor se suprapune cu Meridianul Plaman

Meridianul Plaman este unul Yin.

Reprezinta bronhiile, sistemul imunitar (protectia la infectii), alergiile si pielea. Psihologic raspunde de problemele de comunicare.

Simptome

Guverneaza continutul in oxigen al corpului, este asociat cu pielea si reactioneaza in cazul in care intoxicatii cu metale grele sunt prezente. Controleaza partea exterioara a corpului si toate meridianele Yin. Reactioneaza mai puternic la influente exterioare perturbatoare (cum ar fi vantul). Proasta functionare a meridianului este corelata de obicei cu deficienta de energie Yin.
Meridianul Plaman este intr-o stransa relationare cu inima si sistemul circulator. Meridianul Plaman si Intestin Gros formeaza o pereche traditionala Yin – Yang.

O perturbare in torace (plamani) poate cauza o perturbare in abdomen(stomac, ficat, vezica biliara, pancreas) si in zona pelviana (Intestine, rinichi, prostata) si vice versa.

Posibile simptome care arata probleme pe meridianul Plaman:

 1. alergii
 2. deficiente de oxigen
 3. intoxicatii cu metale grele
 4. probleme abdomniale (stomac, ficat, etc)
 5. probleme in zona pelviana (intestine, rinichi)
 6. piele
 7. alergii ale pielii

Meridianul Plaman guverneaza respiratia si pielea. Oamenii cu prea multe griji si suparari adesea au o deficienta energetica in meridianul Plaman.
Cele mai multe alergii ale pielii au drept cauza functionarea defectuoasa la nivelul meridianului Plaman si Ficat. De asemeni in cazurile in care in amalgamurile folosite in stomatologie este un exces de mercur, meridianul Plaman raspunde cu un deficit energetic.

Hipofunctionarea meridianului Plaman e corelata de asemeni cu durerile din incheieturi, umeri si coate, precum si spate si torace.

Meridianul Plaman este meridianul umilintei.

Emotii negative:

 • dispret
 • indignare
 • aroganta
 • intoleranta

Afirmatii pozitive pentru meridianul Plaman:

 • sunt umil
 • snut tolerant
 • sunt modest