Nivelul I de practica

Aprofundarea exersarii fizice si a punctelor concrete din corp

Fiecare exercitiu se focalizeaza pe cate un segment al coloanei vertebrale, unde printr-o serie de miscari si focalizari interioare, practicantul devine apt sa deschida San Guan sau cele 3 Porti ale Dragonului care in mod normal la majoritatea noastra sunt blocate.
O versiune simplificata este abordata in spitale in scop de tratament in caz de :

–          cancer de maduva,

–          osteoporoza,

–          artrite,

–          malformatii si deformatii ale coloanei,

–          problemele care sunt legate de sistemul nervos,

–          probleme grave la nivelul ochilor si

–          alte multe boli.

–          De asemeni rezultate foarte bune in cazul impotentei si sterilitatii, in cazul bolilor mentale si al depresiei.

Xing Shen Zhuang are un rol hotarator in cazul adictiilor, fie ele de natura psihica sau de natura chimica (fumat, alcool, droguri etc)

Pentru aceste prim nivel sunt necesare cam 4 luni de practica zilnica.

Nivelul II de practica

Tiao Xi – armonizarea respiratiei

.
Acest nivel face introducerea in Nei Jing, sau putearea interna, deschiderea San Jiao (cele 3 cavitati) si rafinarea energiei sexuale in centrii superiori. Cu ajutorul formei se dezvolta o forma neutra de Qi, incat e posibil ca practicantul sa poata combina aceasta forma cu alte forme de practica energetica.

Pentru acest nivel sunt necesare in medie 6 luni de practica.

 

 

 

Nivelul III de practica

Tiao Xin – armonizarea mintii si a inimii

depinde in principal de cat de dedicate este practica, la acest nivel practicantul intra in ceea ce se numeste Poarta Qi Gong. Este invatata metoda Fan Guan Ning Shen Ru Ding (inversarea luminii, cristalizarea Spiritului Shen si intrarea in stabilitatea unificata)