Secretele meditatiei chineze (Lu Kuan Yu)

Invatatura este lipsita de folos daca nu e pusa intr-o practica reala. Daca nu avem o experienta personala a ei, va ramane straina de noi si nu ne vom trezi niciodata, in ciuda achizitiilor noastre livresti. Un intelept din vechime spunea:

„Autodesavarsirea nu are alta metoda,
Ci ea necesita cunoasterea Caii.
Si daca poti cunoaste Calea
Nasterea si moartea vor inceta intr o clipa” mai multe…

 

Opening the Dragon Gates

viata maestrului Wang Liping, al 18-lea transmitator al caii taoiste Longmen Pai.
Maestrul Wang Liping a fost antrenat de catre 3 calugari taoisti, Zhang Hedao – cel de-al 16 transmitator Longmen Pai, Wang Jiao Ming si Jia Jiaoyi – al 17-lea transmitator, care au trait in muntele Lao din provincia Shangdong. Maestrul Wang Liping traieste in prezent in China. In ultimii ani a fost cunoscut drept Taoistul Modern. Versiunea originala in chineza a cartii Deschiderea Portilor Dragonului se numeste Da Dao Xing si descrie procesul care l-a urmat in practica sa alaturi de cei trei maestri taoisti.

Folosind un limbaj accesibil, maestrul Wang Liping invata pe altii secvente practice din Ling Bao Bi Fa care este o carte de alchimie interna scrisa de Zhongli Quan in timpul dinastiei Han. Arta care o preda maestrul Wang Liping a fost denumita Alchimia Interna Ling Bao – Iluminarea Inteligentei. Alta carte denumtia Xing Da Dai (Antrenamentul pentru Marele Tao) a fost publicata in chineza. In aceasta carte au fost descrise pe larg cei 20 ani de filosofie si practica alaturi de maestru.

 

 

 Magul din Java

In 1988 a fost lansat cu mare succes documentarul Inelul de foc. Secventa cea mai tulburatoare din film este cea care prezinta un acupuncturist chinezo-javanez, care isi demonstreaza maiestria deplina pe care o are asupra fenomenului ch’i, sau bioenergiei, mai intai generand un curent electric prin corpul sau, pe care il foloseste pentru a vindeca o infectie la ochi a cameramanului, apoi da foc unui ziar, cu o flacara ce-i iese din mana. Inelul de foc a facut mii de oameni sa porneasca in cautarea acestui om, John Chang, pentru a deveni elevii sai. Dintre multii occidentali care l-au abordat, John Chang a acceptat cinci ca ucenici. Kosta Danaos este al doilea dintre cei cinci.
In anii uceniciei sale cu John Chang, Danaos a vazut demonstratii de pirokinezie, telekinezie, levitatie, telepatie si multe alte fenomene deosebite si le-a si practicat. A vorbit cu spiritele si a adus marturie despre viata de apoi. Cel mai important lucru este ca el a aflat povestea lui John Chang, care este urmasul direct al liniei inteleptului Mo-Tzu, din secolul al cincilea i. Ch. si care a fost cel mai mare rival al lui Confucius. Disciplina sa, numita Mo-Pai, este putin cunoscuta in Occident si nu a facut niciodata pana acum subiectul unei carti. Acum, John Chang a decis sa faca o punte intre Orient si Occident si sa permita publicarea unei carti care prezinta povestea vietii lui, a invataturilor si a puterilor sale.

Magul din Java este povestea uceniciei lui Kosta Danaos alaturi de John Chang – si, in acelasi timp, istoria disciplinei Mo-Pai, care, in ultimii 2000 de ani, si-a tinut secrete invataturile. Cartea include si explicatii stiintifice, bazate pe fizica, ale capacitatilor paranormale ale lui Chang, pe care noi, in Occident, le consideram imposibile – capacitati la care autorul a fost martor si pe care le-a descris cu insufletire. Magul din Java va grabi cu siguranta ceea ce ar putea foarte bine sa devina cea mai mare revolutie a secolului al XXI-lea – confirmarea si studiul bioenergiei.

 Secretul Florii de Aur


Prin combinarea eforturilor lui R. Wilhelm (traducatorul acestor carti si al celebrei Yi King) si C. G. Jung avem pentru prima oara o cale de intelegere si apreciere a intelepciunii orientale care satisface toate laturile spiritului nostru. Aceasta a fost transferata din metafizica in experienta psihologica. Referindu-se la profunda dezvoltare psihologica ce rezulta din relatia corecta cu fortele prezente in psihic, Jung afirma: „Secretul Florii de Aur a devenit pentru mine o binevenita oportunitate pentru publicarea, cel putin intr-o forma provizorie, a catorva din rezultatele esentiale ale investigatiilor mele. Pe atunci mi s-a parut neimportant faptul ca Secretul Florii de Aur este nu doar un text de yoga chinezeasca, ci si un tratat alchimic. Trebuie sa subliniez faptul ca Secretul Florii de Aur m-a pus pe directia buna”.