pic_06b[1]Liu Haichan a fost un inalt oficial in timpul tumultoasei ere a celor 5 Dinastii, o vremea varsarilor de sange si a razboialeor civile la inceputul sec. X in China. El a servit pe puternicul stapan Liu Shouguang, care in 911 s-a auto-proclamat Imparat. Liu Haichan a deventi astfel noul consilier al imparatului – una dintre cele mia puternice pozitii in China acelor vremuri. Putin mai tarziu, un faimos pelerin taoist l-a vizitat pe Liu Haichan ca sa dezbata impreuna cu el misterele lui Tao. La finalul intalnirii, pelerinul a solicitat 10 oua si 10 monezi din care a cladit o pagoda pe biroul consilierului.

„Aceasta este precar intr-adevar!” a exclamat Liu Haichan.

„nu este mai precar ca si viata ta actuala” concluziona taoistul care izbi cateva monezi din pagoda si aceasta se rasturna impreuna cu ouale pe podeaua lustruita.

Intalnirea il determina pe Liu Haichan sa isi re-examineze situatia sa. Urmatoarea zi el abandona bogatia si puterea specifice pozitiei sale si se retrage pe un varf de munte sa traiasca ca un calugar. Curand imparatul a fost capturat de o forta armata de opozitie si a fost executat, astfel ca decizia sa s-a dovedit una inteleapta.

449b176f-c720-43ef-9ead-c78c612bea2d_o[1]

Ca si Zhang Guo Lao inaintea sa, Liu Haichan s-a devotat studiului alchimiei, vrajitoriei, potiunilor magice in salbaticie. El a devenit un puternic magician taoist. Mai tarziu el sii-a luat numele de Haichanzi si a fost unul dintre nemuritori.

El si-a castigat renumele distinct deoarece a fost portretizat deseori alaturi de o broasca raioasa cu 3 picioare, Chan Chu, care astazi il face faimos peste tot in lume. Povestile privind broasca difera, dar una mai deosebita spune ca broasca era incarnarea spiritului tatalui sau, un lacom functionar care toata viata a stors banii de la taranii saraci. Intr-o zi Liu Haichan privea intr-o fantana secata si a vazu tochi rosii ai broastei stralucind in intuneric. Recunoscand ceva familiar la creatura aceea, Liu Haichan a atarnat un sirag de bani jos in fantana. Lacomia vietii anterioare nu a fost uitata in incarnarea actuala si broasca apuca monezile cu gura. Liu Haichan o trage atunci la suprafata si de atunci au devenit inseparabili.

Liu Haichan a fost un popular subiect pentru pictorii Ming si Ching dar Chan Chu, broasca raioasa cu 3 picioare, a devenit un succes international. Statui cu broasca prospera pot fi gasite peste tot in lume in mediul de business. De obicei Chan Chu este portretizata tinand o moneda in gura, stand pe un maldar de monezi de aur. Uneori este acoperita cu nestemate. Probabi lca puteti cumpara o statuieta mica Chan Chu la cel mai apropiat magazind e cartier chinezesc. Daca of aceti, entuziastii Feng Shui va sfatuiesc sa o plasati langa casa de marcat cu fata spre usa astfel incat banii sa intre si nu sa iasa. Nu puneti niciodata statuieta broastei in baie: Chan Chu va asocia umezeala si spatiul inchis cu atmosfera din fantana in care a trait parasita.toad[1]

http://xingshenzhuang.ro/wp-content/uploads/2014/02/Chan-Chu.jpghttp://xingshenzhuang.ro/wp-content/uploads/2014/02/Chan-Chu-150x150.jpgadminEvenimentePovestiri taoisteLiu Haichan a fost un inalt oficial in timpul tumultoasei ere a celor 5 Dinastii, o vremea varsarilor de sange si a razboialeor civile la inceputul sec. X in China. El a servit pe puternicul stapan Liu Shouguang, care in 911 s-a auto-proclamat Imparat. Liu Haichan a deventi astfel...Spirit and body in balance