Raspunsul este DA. De ceva timp exista o explozie pe piata a produselor sanatoase, promovate atat ca produse bio, organice cat si ca produse naturale.

Multa lume nu stie ca exista o diferenta majora intre produsele bio si cele naturale, crezand ca sunt doi termeni sinonimi.

Acest articol va va ajuta sa intelegeti care este diferenta dintre cei doi termeni si cum produsele etichetate in acest mod sunt promovate. Sunt cateva criterii ca un produs sa fie etichetat ca fiind bio: ingredientele trebuie sa fi fost obtinute fara a fi utilizate ingrasaminte chimice, antibiotice, hormoni, conservanti, coloranti.

Solul in care au fost obtinute ingredientele trebuie sa fie unul fertilizat cu produse naturale. De asemenea, produsele care sunt organice au pe eticheta scris: 100% organic si sunt insotite de sigla organului de certificare.

Mai sunt si produse partial organice, pe care scrie: fabricat cu ingrediente organice, asta insemnand ca cel putin 70% din ingredientele produsului respectiv sunt organice, dar aceste produse nu mai sunt insotite de sigla organului de certificare. Produsele naturale pot sa contina doar 1% ingrediente organice. Aceste produse nu sunt insotite de sigla organului de certificare.

Ele contin doar mai putini conservanti si aditivi chimicali decat alte tipuri de produse, neexistand un standard. Comerciantii nu sunt obligati sa treaca pe eticheta modul in care a fost crescut un animal, ce a mancat si cum s-a avut grija de el. Trebuie doar sa specifice de ce acel produs este natural.

Exista produse naturale bio si invers. Asadar, daca doriti sa mancati produse organice, bio, obtinute fara niciun proces chimic, trebuie sa cititi etichetele (sa vedeti sigla de certificare bio) sau trebuie sa va orientati spre acei comercianti care vand separat produsele naturale de produsele bio.

Aici aveti un tabel ca sa vedeti mai clar ce este permis in compozitia produselor organice si ce este permis in compozitia produselor naturale: organic bio natural

 

(preluat de pe site-ul www.cumparbio.ro )

http://xingshenzhuang.ro/wp-content/uploads/2014/02/slide-natural-bbio.pnghttp://xingshenzhuang.ro/wp-content/uploads/2014/02/slide-natural-bbio-150x150.pngadminEvenimenteRaspunsul este DA. De ceva timp exista o explozie pe piata a produselor sanatoase, promovate atat ca produse bio, organice cat si ca produse naturale. Multa lume nu stie ca exista o diferenta majora intre produsele bio si cele naturale, crezand ca sunt doi termeni sinonimi. Acest articol va va ajuta...Spirit and body in balance