Laptele de migdale este o alternativa sanatoasa si nutritiva a laptelui de soia sau laptelui de vaca. Laptele de migdale nu contine colesterol si este bogat in proteine, calciu, vitamine si minerale. El a fost un substitut al laptelui inca din vremuri stravechi, cand oamenii il preferau in locul laptelui de vaca.

1.    Laptele de migdale este bogat in antioxidanti

Acest tip de lapte este bogat in vitamina E si antioxidanti ce ajuta la prevenirea cancerului si incetineste semnele imbatranarii. Flavonoidele prezente reduc radicalii liberi din corp, ceea ce te va proteja impotriva osteoporozei si diabetului.

2.    Laptele de migdale – sanatos pentru inima

Spre deosebire de laptele de vaca, cel de migdale nu contine colesterol si grasimi saturate, asa ca nu iti va afecta sistemul cardiovascular. Laptele de migdale este bogat si in acizi grasi omega 3, ceea ce iti va proteja inima, scazand nivelul colesterolului LDL. De asemenea, te vei bucura e celelalte beneficii ale acizilor grasi omega 3, cum ar fi imbunatirea functiilor cognitive.

3.    Laptele de migdale este bogat in vitamine si minerale

In comparatie cu laptele de soia si de orez, laptele de migdale are cea mai mare concentratie de vitamine si minerale. Laptele de migdale contine:

  • Zinc
  • Fier
  • Magneziu
  • Calciu
  • Potasiu
  • Fosfor
  • Seleniu

De vreme ce laptele de vaca, de orez si de soia sunt adesea imbunatite cu diverse minerale si vitamine, acestea se gasesc in mod natural in laptele de migdale. Asta inseamna ca il poti face singur acasa.

4.     Este sarac in grasimi si in calorii

pentru cei care sunt la dieta, laptele de migdale este une xcelent substitut al celorlalte tipuri de lapte. El este foarte sarac in calorii – contine 40 de calorii la un pahar de lapte.

5.    Nu contine grasimi animale

Laptele de migdale este facut doar din migdale si apa, doar cel din comert mai contine zahar sau vanilie pentru gust. Pentru nu contine grasimi animale si nici nu provine de la un animal, laptele de migdale este perfect pentru vegetarieni.

6.    Laptele de migdale este o alternativa excelenta pentru cei care au intoleranta la lactoza

Daca este intolerant la lactoza, ai dificultati in a digera laptele. Ca rezultat, atunci cand il consumi devii plin de gaze si te simti rau. Laptele de migdale poate sa il inlocuiasca cu usurinta. Il poti manca cu cereale sau il poti bea pur si simplu si o sa vezi ca te vei simti minunat.

Desi este atat de sanatos, laptele de migdale nu este bun pentru cei care sunt alergici la orice fel de nuci si nu este bun nici pentru copiii sub 2 ani.

 

 

http://xingshenzhuang.ro/wp-content/uploads/2012/09/homemade-almond-milk-1.jpghttp://xingshenzhuang.ro/wp-content/uploads/2012/09/homemade-almond-milk-1-150x150.jpgdanielaSanatateantioxidanti,beneficiile laptelui de migdale,intoleranta la lactoza,lapte de migdaleLaptele de migdale este o alternativa sanatoasa si nutritiva a laptelui de soia sau laptelui de vaca. Laptele de migdale nu contine colesterol si este bogat in proteine, calciu, vitamine si minerale. El a fost un substitut al laptelui inca din vremuri stravechi, cand oamenii il preferau in locul...Spirit and body in balance