Gustul dulce – preferat de copilul din noi

Putem consuma alimente cu gust dulce în orice anotimp, atat timp cat sunt naturale si în cantităţi moderate. Este recomandat sa consumam dulce in special in momentele in care ne simtim devitalizati si lipsiti de putere.
Pepenele rosu este unul dintre fructele preferate in timpul verii si are o multime de beneficii, printre care cel mai important efectul de detoxifiere internă organismului.Ne este recomandat sa consumam cu incredere pepene rosu intrucat acesta reprezinta una dintre cele mai eficiente metode de hidratare si de vitaminizare pe timpul verii datorita faptului ca mai mult de 90% din compozitia sa este apa.

Gustul picant

Gustul picant e apreciat ca stimulent digestiv, acţionează ca un antibiotic natural al organismului.
Alimentul cel mai des asociat cu gustul picant este ardeiul iute, care reprezinta un stimulent si un antiseptic ce contine o mare cantitate de vitamina C si beta-caroten.
Daca il folosim in mancare, ardeiul iute poate determina si arderea rapida a grasimilor din corp. Ceea ce face posibila arderea grasimilor este capsaicina, componentul activ din ardeiul iute care îl face picant. Mărirea consumului de energie și diminuarea poftei de mâncare sunt procesele pe care le stimuleaza capsaicina si care, la randul lor, ajuta la pierderea in greutate.

Gustul dulce-acrisor

Desi lasa o senzatie de multe ori neplacuta in gura, alimentele cu gust dulce-acrisor au proprietăţi energizante şi răcoritoare.
Visinele, unele dintre cele mai cunoscute fructe cu gust acru, contin vitamina C si mai putine zaharuri decat ciresele. In ciuda lipsei de zaharuri, potasiul pe care il contin contribuie la furnizarea unei cantitati de energie optime organismului, dar si la arderea caloriilor.
Un alt fruct indragit in perioada verii, zmeura, are proprietati antimicrobiene si anticarcinogene si este o sursa importantă de vitamina C.

Gustul amar…efect medicinal

Gustul amar are un puternic efect detoxifiant si se regăseşte în plantele medicinale si in legume.
Castravetele, o leguma consumata cu incredere vara de cei mai multi dintre noi, contine cantitati mari de vitamina B si alte minerale. Are proprietati diuretice, ajutand organismul sa elimine toxinele si mentinand tesuturile si pielea sanatoase.
Ciocolata neagra, un alt aliment cu gust amar insa destul de indragit, reduce tensiunea arteriala si riscul diabetului – afectiuni responsabile de atacurile de cord si atacurile cerebrale.

 

Sursa: comunicat de presa www.strategics.ro

http://xingshenzhuang.ro/wp-content/uploads/2012/08/benefits-of-spices.jpghttp://xingshenzhuang.ro/wp-content/uploads/2012/08/benefits-of-spices-150x150.jpgdanielaSanatateacru,dulce,picant,saratGustul dulce - preferat de copilul din noi Putem consuma alimente cu gust dulce în orice anotimp, atat timp cat sunt naturale si în cantităţi moderate. Este recomandat sa consumam dulce in special in momentele in care ne simtim devitalizati si lipsiti de putere. Pepenele rosu este unul dintre fructele preferate...Spirit and body in balance