Ce este Ginkgo Biloba?

Ginkgo Biloba este o planta derivata din copacul „parul fetei”. Este cunoscuta pentru antioxidantii ei si pentru proprietatile detoxifiante.
Este utilizata de multi ani ca remediu pentru mai multe afectiuni. Atat frunzele cat si semintele au fost si inca sunt utilizate ca extract ce furnizeaza suplimentul Ginkgo Biloba.

Istoria plantei Ginkgo Biloba

Ginkgo Biloba este originara din Asia. Asa cum spuneam, este derivata din copacul „parul fetei”. Aceasta specie de copaci este cunoscuta ca o „fosila vie”, pentru ca exista inca din era preistorica.
Acum sapte milioane de ani, copacul Ginkgo a disparut si s-a crezut ca disparitia e definitiva. Un cercetator german numit Engelbert Kaempfer l-a redescoperit in anul 1691 in Japonia, unde era studiat pentru proprietatile vindecatoare.
Copacul chinezesc ar putea fi cel mai vechi copac unde creste o planta; aceasta are frunzele in forma de evantai si seminte galbui.
Aceasta planta a fost utilizata in medicina chineza traditionala si frunzele ei au fost utilizate in medicina occidentala. Semintele erau folosite pentru a ajuta in tratamentul astmului, tusei si vezicii iritabile.
Dupa anii „70 botanistii si alti cercetatori au inceput sa investigheze calitatile plantei cu o mai mare intensitate pentru a afla in ce conditiii ar mai putea fi de ajutor.

Beneficii

Probleme arteriale circulatorii – Aceasta afectiune poate cauza cheaguri de sange si stoparea circulatiei sangelui spre importante organe ale corpului, cum ar fi inima. Ginkgo Biloba poate ajuta la impiedicarea formarii cheagurilor de sange si sa ajute la mentinerea unui sistem circulator sanatos.

Ateroscleroza cerebrala – Aceasta afectiune apare cand se intaresc si se blocheaza arterele cerebrale. Ginkgo Biloba ajuta la ameliorarea simptomelor prin inmuierea arterelor si prin deblocarea vaselor de sange.

Edem cerebral – se formeaza atunci cand intr-un tesut se acumuleaza o cantitate mare de lichid. Ginkgo Biloba ajuta la eliberarea tensiunii fluidale in vasele de sange.

Atrofierea canalului cohlear (Pierderea auzului) – poate duce la surzire progresiva la tinerii adulti si este de obicei o afectiune mostenita genetic. Cand incepe sa afecteze vasele de sange, Ginkgo Biloba ajuta vasele de sange sa revina la normal, pacientul experimentand simptomele tinitusului (tiuit in urechi).

Insuficienta memoriei/incapacitatea de a te concentra (AD HD) – In unele studii clinice s-a observat ca planta Ginkgo Biloba ajuta memoria. Ea ajuta la cresterea circulatiei sangelui spre creier, circulatie ce este responsabila cu functionalitatea memoriei si a creierului.

Boala Reynard – aceasta afectiune apare atunci cand mainile si picioarele sunt expuse frigului si nu pot fi reincalzite. Acest lucru se intampla deoarece nu exista o buna circulatie in vasele de sange spre aceste extremitati. Ginkgo Biloba deblocheaza circulatia sangelui, ceea ce ajuta mainile si picioarele sa se incalzeasca; de asemenea ajuta la ameliorarea simptomelor bolii Reynard cum ar fi intepaturi si amorteala.

Alte indicatii terapeutice ale plantei: Boala Alzheimer, tulburari de vedere de cauza vasculara, sindrom premenstrual, hipertensiune arteriala, depresie.

Cum poate fi administrata

Produsele din Ginkgo Biloba pot fi utilizate atat intern, sub forma de capsule, tinctura, ceaiuri, cat si extern sub forma de creme, geluri sau sampoane. (cremele protejeaza impotriva razelor UV, amelioreaza celulita si contribuie la pastrarea fermitatii si elasticitatii pielii). In general nu se recomanda utilizarea plantei in paralel cu tratamentul anticoagulant, anticonvulsivant sau antidepresive.

http://xingshenzhuang.ro/wp-content/uploads/2012/01/Gingko_panoramic1.jpghttp://xingshenzhuang.ro/wp-content/uploads/2012/01/Gingko_panoramic1-150x150.jpgadminSanatateCe este Ginkgo Biloba? Ginkgo Biloba este o planta derivata din copacul 'parul fetei'. Este cunoscuta pentru antioxidantii ei si pentru proprietatile detoxifiante. Este utilizata de multi ani ca remediu pentru mai multe afectiuni. Atat frunzele cat si semintele au fost si inca sunt utilizate ca extract ce furnizeaza suplimentul Ginkgo...Spirit and body in balance