Ceai Rooibos: cum a fost descoperit

Aspalathus Linearis, cunoscut ca si rooibos sau tufa rosie, este o planta naturala unica in muntii Cedarberg din Africa de Sud. Rooibos face parte dintr-o lume fara aer sau soluri poluate, planta fiind bogata in nutritienti naturali. Primii care au descoperit ca frunzele de rooibos fac un ceai aromatic si gustos sunt localnicii acelei regiuni. Sud-africanii sunt primii care au recoltat plantele ce cresteau salbatic, le taiau si apoi le batuceau cu ciocanele, le lasau sa fermenteze in halde si in final le lasau sa se usuce la soare. Ceva particular in maturizarea plantei este ca frunzele dezvolta o culoare rosiatica-maronie, de aceea numindu-se si „tufa rosie” (red-bush).
ProNat
Redescoperit de biologi in secolul al 18 – lea, generatii intregi s-au bucurat de gustul dulce al ceaiului, nefiind constienti de puterile uimitoare pe care natura le poseda si nici de aplicatiile cu spectru larg ce urmau a fi descoperite.

Beneficii ceai Rooibos

  • Este complet pur si natural, fara sa contina aditivi sau coloranti
  • Ceaiul rooibos poate fi recomandat persoanelor ce sufera de iritabilitate, dureri de cap, tulburari de somn, insomnii, tensiune nervoasa, depresie usoara sau hipertensiune; nu contine cafeina si are un real efect asupra sistemului nervos central.
  • Problemele de stomac si cele digestive precum greata, voma, arsuri, ulcer si constipatie pot fi alinate de acest ceai.
  • Are efecte antispasmice, usurand crampele stomacale si colicile la copii.
  • Ceaiul Rooibos poate fi folosit fara nicio problema de femeile insarcinate, de cele care alapteaza si de copii.
  • Este benefic in cazul alergiilor precum rinita alergica, astmul si eczeme.
  • Are un real efect asupra pielii, atenuand mancarimile si unele iritatii ale pielii pecum eczemele, eruptii cutanate si acnee cand este aplicat direct pe zona afectata.
  • Antioxidantii din ceaiul rooibos limiteaza efectele radicalilor liberi in procesul de imbatranire si declin al sistemului imunitar.
  • Are de 50 de ori mai mult superoxid de dismutaza (antioxidant) decat ceaiul verde.
  • Suplimenteaza cantitatea zilnica de calciu, magneziu si, in special fluoruri, necesare pentru dezvoltarea dintilor si a oaselor.
  • Rooibos contine zinc si alfa-hidroxi acizi (acid citric, acid lactic, acid glicolic si acid tartaric) ce mentin o piele sanatoasa.
  • De vreme ce rooibos nu contine acizi oxalici poate fi baut si de persoanele cu pietre la rinichi.

Stiinta medicala se afla doar la inceputul descoperirii avantajelor asupra sanatatii a ceaiului rooibos. Cercetari continue si studii clinice confirma ca mai sunt si alte beneficii.

http://xingshenzhuang.ro/wp-content/uploads/2012/01/RooibosPanoramic1.jpghttp://xingshenzhuang.ro/wp-content/uploads/2012/01/RooibosPanoramic1-150x150.jpgadminCeaiSanatateCeai Rooibos: cum a fost descoperit Aspalathus Linearis, cunoscut ca si rooibos sau tufa rosie, este o planta naturala unica in muntii Cedarberg din Africa de Sud. Rooibos face parte dintr-o lume fara aer sau soluri poluate, planta fiind bogata in nutritienti naturali. Primii care au descoperit ca frunzele de rooibos...Spirit and body in balance