ceai verde sencha Ceaiul verde sencha: scurta introducere

 Ceaiul verde sencha a avut o crestere furtunoasa a popularitatii in ultimii ani. Oricum, a avut fani in lumea intreaga de secole. Cu o aroma delicioasa, unica si fara riscuri asupra sanatatii, i-a permis sa se faca „remarcat”.
Exista o mare varietate a ceaiului datorita diverselor moduri de preparare a frunzelor.  Printre ele este ceaiul verde sencha, o varietate ce isi are originea in Japonia. Este remarcabil faptul ca 80 % din ceaiul consumat in Japonia este Ceaiul verde sencha.

Cei care au introdus Ceaiul verde sencha in Japonia in anul 805 sunt calugarii budisti. Procesul de preparare folosit si astazi a fost invatat in 1740 de un comerciant de ceiauri. Metoda debuteaza cu o presare la aburi a frunzelor de ceai verde, apoi sunt rulate, dandu-le forma unui ac. La sfarsit sunt uscate, aplicandu-le caldura. Acum sunt gata de infuzie. Pentru o infuzie optima, ar trebui sa se evite prepararea ceaiului intr-un vas de lut.

De cand a fost descoperit, s-a crezut despre ceaiul verde sencha ca aduce beneficii sanatatii. Avand un amestec distinctiv de antioxidanti si polifenoli, se crede ca reduce semnificativ riscul bolilor si aduce multe alte avantaje, de la proprietati anti-imbatranire la diabet, cancer si boli ale inimii.

Studii

Studiile efectuate s-au concentrat pe ideea ca exista posibilitatea ca ceaiul verde sencha poate fi preventiv pentru cancer. Au existat anumite studii conflictuale, dar in general au existat rapoarte care indica faptul ca acest ceai este capabil in prevenirea cancerului, scaderi ale tumorilor si chiar in cresterea ratei de supravietuire a celor bolnavi de cancer.

Sanatatea inimii este semnificativa. Nivelul colesterolului este foarte important si poate avea un mare impact asupra puterii si eficacitatii sistemului cardiovascular.  Pentru a pastra aceste niveluri in piept un prim pas ar fi mentinerea unui nivel scazut al colesterolului. Ceaiul verde contine polifenoli care par sa previna absorbtia colesterolului si creste nivelul HDL-ului (colesterol bun). In plus, s-a demonstrat ca poate preveni si alte boli arteriale.

Obezitatea a fost numita epidemie moderna, si ca rezultat al cresterii bruste, rata diabetului a crescut si ea. Vestile bune sunt ca ceaiul verde sencha are efecte pozitive si asupra acestora. In timp ce extractul de ceai verde a castigat o popularitate mare cu noi diete, studiile sugereaza ca simplul baut a catorva cesti de ceai zilnic poate ajuta in controlul greutatii.

Prevenirea imbatranirii este in prezent o afacere in floare. Antioxidantii gasiti in ceaiul verde pot fi eficienti in lupta radicalilor liberi gasiti in corp, care incurajeaza imbatranirea. Alte beneficii includ hidratarea si repararea pielii.

Aceasta este o lista scurta cu beneficiile ceaiului verde asupra sanatatii. Multumita cresterii popularitatii acestui ceai, acum toate caracteristicile lui sunt prezente in numeroase produse.

Sencha si calitatea

Ceaiul japonez Sencha, ca si fratele sau chinez Oolong, este relativ putin cunoscut in tara noastra, si in general in Occident, motiv pentru care calitatea la care il gasim in comertul obisnuit este inferioara.
Un ceai Sencha autentic poate sa coste cu sutele de dolari kilogramul, pretul nu este dat doar de renumele sau, tine si de procesul de fabricare, conditiile in care este cules, razele soarelui, umiditatea anului in care se culege, solul si caracteristicile sale. Pretul final pentru un sencha de calitate este in general mare, la fel cum la noi cu cat vinul este mai de calitate pretul sau creste proportional.
Gustul pentru un ceai de calitate se cultiva in timp, de aceea de multe ori ceeremonia ceaiului este asociata cu meditatia, Zen sau alte practici meditative, gustul rafinat si subtil al sau nelasandu-se descoperit decat cunoscatorului si celui care cauta dincolo de aparente.

[contact-form] [contact-field label=”Parerea ta despre acest articol” type=”radio” options=”Excelent,Bine,Satisfacator,Rau,Groaznic” /] [/contact-form]

http://xingshenzhuang.ro/wp-content/uploads/2012/01/senchapanoramic.jpghttp://xingshenzhuang.ro/wp-content/uploads/2012/01/senchapanoramic-150x150.jpgadminSanatate Ceaiul verde sencha: scurta introducere  Ceaiul verde sencha a avut o crestere furtunoasa a popularitatii in ultimii ani. Oricum, a avut fani in lumea intreaga de secole. Cu o aroma delicioasa, unica si fara riscuri asupra sanatatii, i-a permis sa se faca 'remarcat'. Exista o mare varietate a ceaiului datorita diverselor...Spirit and body in balance