„Preparata” sau „Nepreparata”- face diferenta

Tuberculii plantei He Shou Wu (Polygonum multiflorum) trebuie sa fie „preparati” pentru ca planta sa fie utilizata ca o iarba tonica.  Nepreparata, planta nu poseda efectele tonice si poate avea efecte nedorite. Tuberculii proaspat culesi se feliaza, apoi se inabusa in zeama de fasole neagra (10 parti planta He Shou Wu si o parte zeama de fasole neagra) pana cand zeama scade de tot. Radacinile „preparate” sunt apoi uscate. Aceasta este toata „prepararea”. Bineinteles, nu se folosesc chimicale.

Constituenti activi

Radacina tuberculoasa a plantei Polygonum multiflorum are multi constituenti activi. He Shou Wu este bogata in antrachinone, inclunzand multe fosfolipide cum ar fi lecitina (3.7 %). O stilbena glicozilata este considerata ca fiind principalul activ constituent responsabil pentru scaderea puternica a lipidelor din sange. Are o puternica activitate antioxidanta. Stilbenele glicozilate din planta He Shou Wu sunt foarte similare resveratrolului, o biomolecula anti-imbatranire. Cateva stilbene glicozilate din planta sunt chiar mai puternice decat resveratrol.

 Extrasul din planta He Shou Wu creste activitatea antioxidantilor celulari

He Shou Wu stimuleaza abilitatea naturala a corpului de a curata intr-un mod eficient  superoxidul, cel mai mare radical liber reactiv.Toate organismele pastreaza sistene antioxidante naturale pentru a preveni raul facut de oxidare. Antioxidantii sunt chimicale ce reduc rata reactiilor de oxidare. Reactiile de oxidare sunt reactii chimice ce implica transferul electronilor dintr-o substanta spre un agent oxidat. Aceste molecule oxidate pot cauza degradari ale structurii celulare si pot avea ca efect imbatranirea accelerata a unei celule si apoi moartea acesteia. Pe o scara mai larga, acest proces de oxidare va rezulta in boli degenerescente si apoi in moarte. Oxidarea exte o functie constanta a vietii, dar este accelerata de stres, toxine inconjuratoare, stricaciuni, invazia microbilor, lumina soarelui excesiva si multi alti factori. Antioxidantii pot incetini aceste reactii. He Shou Wu este o planta foarte bogata in antioxidanti si in molecule potential antioxidante.

 Inhibitori de monoaminoxidaza (IMAO)

Unul dintre tipurile de monoaminoxidaza este asociat cu procesul imbatranirii. Cercetatorii au descoperit un numar insemnat de plante care afecteaza activitatea monoaminoxidazei. He Shou Wu este cel mai mare inhibitor a activitatii monoaminoxidazei, cu a rata a inhibitiei in testele pe animale de 82 % atunci cand concentratia este in doze optime.

Un alt studiu a demonstrat ca dupa o luna de folosire a formulei He Shou Wu soarecii mai batrani au experimentat o reducere semnificativa a activitatii monoaminoxidazei in creier.

S-a demonstrat ca extractul de He Shou Wu  are un efect inhibitor semnificativ asupra formarii lipidelor oxidate.

 In organismele vii, lipidele sunt folosite pentru stoc de energie, servesc ca si componente structurale ale membranelor de celule si sunt hormoni importanti sau contin acizi grasi esentiali. Termenul „lipida” este adesea folosit ca sinonim pentru grasime, dar este de fapt un subgrup a lipidelor numite trigliceride. Peroxidarea lipidelor se refera la degradarea oxidativa a lipidelor (trigliceride). Este procesul prin care radicalii liberi „fura” electroni din lipide, rezultand in degradarea celulelor.

De exemplu, cand LDL (colesterolul „rau”) este oxidat in peretele arterial, el devine „LDL oxidat”. Macrofagele, celule albe agresive, se duc repede spre LDL-ul oxidat si formeaza placile caracteristice aterosclerozei. LDL oxidat determina inflamare pe peretele arterial, mai departe contribuind la dezvoltarea placii aterosclerotice. Cicluri vicioase sau reactii in lant negative de aceasta natura sunt comune in corp. Acestea duc la imbatranirea organismului, degradarii mintii si apoi la moarte.

 Studiile au demonstrat abilitatea plantei Hw Shou Wu de a reduce daunele cauzate de peroxidarea lipidelor

 Soareci batrani de 19-20 luni (conform standardelor soarecilor este o varsta inaintata) au fost hraniti cu He Shou Wu continuu timp de 4 luni. La sfarsitul celor 4 luni, peroxidarea lipidelor din sange era comparabila cu cea a soarecilor de 3 luni. Daca traducem asta conform varstei oamenilor, ar insemna ca sangele unui batran de 60 de ani poate fi la fel de tanar ca al unui copil de 6 ani, daca batranul consuma He Shou Wu timp de 10 ani.

 He Shou Wu scade continutul de lipofuscina din tesutul inimii

 Lipofuscina este un pigment maro compus din lipide oxidate ce contin reziduuri de celule digestive si metale precum aluminiu si fier. Lipofuscina este considerata un pigment de imbatranire. „Petele pe ficat” asociate de obicei cu imbatranirea sunt depozite superficiale de lipofuscine pe piele. Lipofuscina este de obicei gasita pe muschiul inimii, muschii netezi, ficat, rinichi, celule nervoase si ganglioni.

Cercetarile au aratat ca He Shou Wu poate reduce cantitatea de lipofuscina de pe tesutul inimii.

 He Shou Wu creste functia corticosuprarenaliana

 He Shou Wu imbunatateste functionalitatea glandei suprarenale.

 Foarte bogata in fier

 He Shou Wu este foarte bogata in fier, mai mult decat alte plante medicinale tonice cum ar fi Tang Gui si Goji.

 Poate reduce grasimea din sange si colesterolul

  • Protejeaza ficatul

Un foarte bun supliment de zinc
Zincul este un mineral esential necesar tutror formelor de viata. El joaca un rol important in crestere si dezvoltare, imunitate, functiile neurologice si reproducere.

Efect antibacterian

Imbunatateste memoria

De unde procuram?

important atunci cand procuram astfel de plante este ca ele sa fie de o calitate foarte buna, pe cat posibil sa nu fie in amestec cu alti constituienti, cum sunt atunci cand le gasim sub forma de capsule, etc. Cu cat mai simpla forma sub care este comercializata cu atat mai bine. De asemeni conteaza si calitatea zonei din care a fost culeasa, conditiile de inmagazinare, etc. O calitate foarte buna gasiti pe site-ul www.cumparbio.ro dand click aici.

http://xingshenzhuang.ro/wp-content/uploads/2012/01/heshowwu.jpghttp://xingshenzhuang.ro/wp-content/uploads/2012/01/heshowwu-150x150.jpgadminLongevitate'Preparata' sau 'Nepreparata'- face diferenta Tuberculii plantei He Shou Wu (Polygonum multiflorum) trebuie sa fie 'preparati' pentru ca planta sa fie utilizata ca o iarba tonica.  Nepreparata, planta nu poseda efectele tonice si poate avea efecte nedorite. Tuberculii proaspat culesi se feliaza, apoi se inabusa in zeama de fasole neagra...Spirit and body in balance