He Shou Wu Fo Ti RootHe Shou Wu (Fo Ti) este o planta ce intareste si stabilizeaza partea inferioara a spatelui si genunchii.
Este folosita pentru a mari energia sexuala, de a creste calitatea spermei, de a intari sperma si ovulele.
Este folosit pe scara larga in Asia pentru a mentine o conditie tanara si de a mentine culoarea parului.
Va calma sistemul nervos.Deoarece are componente ce sunt puternici antioxidanti cu o usoara actiune anti-inflamatorie pentru ficat, poate curata ochii.
Puterea ei vine din abilitatea remarcabila de a purifica corpul prin curatarea rinichilor si a ficatului, care in schimb curata sangele.

Avand abilitatea sa acumuleze cantitati mari de chi in radacina ei, He Shou Wu (Fo Ti) poate sa tonifice aceste organe, sa intareasca si sa hraneasca sangele. De asemenea, planta este foarte bogata in fier. Nu este un stimulent. He Shou Wu (Fo Ti) este foarte bogata in antioxidanti puternici si in molecule antioxidante.
Ea stimuleaza abilitatea innascuta a corpului de a se curata in mod eficient de superoxizi, cei mai mari radicali liberi reactivi. se crede ca planta are capacitatea de a genera superoxid de dismutaza si de aceea se considera ca are efect anti-imbatranire si prelungeste viata. SOD (Superoxid dismutaza) ne protejeaza celulele impotriva deteriorarii ADN-ului, peroxidarea lipidelor, daunarii radiatiolor ionizante si multe alte forme de degradari progesive ale celulelor.

He Shou Wu (Fo Ti) este foarte bogata in zinc. Zincul este un mineral esential cerut de toate formele de viata. Numeroase aspecte ale metabolismului celular sunt dependente de zinc. Zincul joaca un rol important in cresterea si dezvoltarea imunitatii, functionarea neurologica si reproducere. este important pentru functiile noastre sexuale si reproductive. S-a descoperit ca planta He Shou Wu (Fo Ti) mareste functiile imunologice fundamentale si imbunatateste functionarea glandelor suprarenale.

He Shou Wu (Fo Ti) este una dintre cele mai populare si respectate plante din Asia. ea este pregatita din radacina tuberculata de Polygonum multiflorum, o planta ce creste in munti si China centrala si de sud-est. He Shou Wu (Fo Ti) era folosita in vechime sub denumirea de „Fo Ti” sau „Floarea de lana”.

Planta este de neintrecut in abilitatea ei de a furniza energie primordiala (Yin, esenta) celulelor corpului prin „sistemul de genunchi”, asa cum era descris in filosofia de sanatate chineza.

Legenda plantei He Shou Wu (Fo Ti)

Li Ao, din dinastia Tang (618-907), a scris o carte numita „Legenda He Shou Wu (Fo Ti)”vorbind in detaliu despre descoperirea sa.

[Nota: He Shou Wu (Fo Ti) este numele dat dupa barbatul dupa care planta Polygonum multifloruma fost numita in China]

Bunicul lui He Shou Wu (Fo Ti) s-a nascut cu o constitutie slaba. Din cauza fragilitatii sale cronice nu s-a putut niciodata casatori si cu timpul a renuntat la ideea de a se casatori si de a avea copii. in schimb, a cazut in patima bauturii. Cu toate acestea a fost un impatimas al taoismului si adesea si-a pus in umbra profesorul de taoism in munti.
Intr-o zi, la varsta de 58 de ani, a adormit in padure, ametit de la bautura. Cand s-a trezit, el a observat o pereche de vita de vie care se intrepatrunde pe o distanta de 3 yarzi. El s-a gandit ca arata ca si cand ar face dragoste, si, in capriciul lui, a smuls radacinele plantei si le-a luat cu el la casuta lui. Nimeni din satul local nu recunostea planta. Un pustnic din munte a vazut-o si i-a spus: „Tu esti impotent, batran si fara urmasi. Aceasta planta agatatoare pare sa te fi lovit, atunci sigur se presupune ca trebuie sa o folosesti ca un tonic divin. De ce nu o iei?”

El a fost de acord, a luat planta si a inghitit putin pe stomacul gol. In sapte zile, a inceput sa simta o vitalitate necunoscuta pana atunci trecundu-i prin vene si dupa putin timp a inceput sa isi dea seama ca au inceput sa ii apara anumite dorinte. Curand a inceput sa experimenteze ceva foarte nefamiliar pentru el – virilitate- abia putea sa isi controleze dorinta sexuala. Pe parcursul urmatoarelor sapte luni, el a devenit puternic. A decis sa continue sa ia planta, dublandu-si cantitatea. In cativa ani, toate bolile lui vechi au disparut, parul i-a redevenit negru si arata intinerit. In urmatoarii 10 ani, a fost tatal mai multor baieti si si-a schimbat numele in Neng Si, insemnand: „capabil de a avea urmasi”. Barbatul i-a dat baiatului sau din planta si acesta a trait 160 de ani. Baiatul, la randul sau, a dat nastere unui baiat pe care l-a numit He Shou Wu (Fo Ti). Era numele familiei, shou insemnand cap si wu insemnand negru. Traducerea He Shou Wu (Fo Ti) ar putea fi: „domnul cu parul negru”. He Shou Wu (Fo Ti) a consumat planta in mod regulat toata viata lui. El avea parul negru cand avea 130 ani. Vecinul lui He Shou Wu (Fo Ti) a furat secretul familiei si de asemenea a trait o viata lunga.

Desi planta numita He Shou Wu (Fo Ti) era faimoasa pentru capacitatea ei anti-imbatranire si crestere a activitatii sexuale, nu a atras atentia cultivatorilor de plante medicinale. Respectatul botanist Li Shin Zhen, care a avut o mare contribuitie in China in dezvoltarea farmaceuticii bazate pe plante medicinale, a mentionat in cartea „Marile plante medicinale”(1578) ca desi He Shou Wu (Fo Ti) era deja cunoscuta de ceva timp, putini oameni o utilizau pe atunci. Asta pana cand o aprobare din partea imparatului a schimbat aceasta situatie. Lui Shi Zong, imparatul dinastiei Ming, i s-a daruit un elixir de plante numit „sapte comori ce infrunda frumoasa pastila”. El s-a bucurat de un mare „succes”, fiind tatal a numerosi printi. Aceasta formula, cu planta He Whou Wu ca principal ingredient, a devenit celebra si nelipsita din casele oamenilor in Asia.

In Romania puteti gasi He Shou Wu la o calitate foarte buna pe site-ul www.cumparbio.ro urmand acest link.

http://xingshenzhuang.ro/wp-content/uploads/2012/01/heshouwu1.jpghttp://xingshenzhuang.ro/wp-content/uploads/2012/01/heshouwu1-150x150.jpgadminLongevitateHe Shou Wu (Fo Ti) este o planta ce intareste si stabilizeaza partea inferioara a spatelui si genunchii. Este folosita pentru a mari energia sexuala, de a creste calitatea spermei, de a intari sperma si ovulele. Este folosit pe scara larga in Asia pentru a mentine o conditie tanara si de...Spirit and body in balance