Fiind unul faimosii muntii Wuyue (un nume dat celor 5 munti sacri din China), muntele Hengshan este localizat langa orasul Hengyang din provincia Hunan. I se mai spune  si Nanyue, insemnand Muntele Sudic. Are varfuri remarcabile, inalte si o priveliste minunata.

 

Priveliste naturala frumoasa

Muntele Hengshan a fost intotdeauna o destinatie turistica favorita,  statiune de vara si loc de relaxare, pentru reputatia lui religioasa si peisajele minunate.` Muntele se  mandreste cu 72 de varfuri, dintre care primul pe care il vezi este varful Huiyan. Mergand spre nord, vei admira o priveliste magnifica. Toate varfurile sunt acoperite cu vegetatie luxurianta. Exista diferite specii de copaci, o mare regiune de padure primitiva. Unii dintre acesti copaci au o vechime de 300-400 ani, care inca infloresc primavara. Unii copaci au chiar peste 1000 de ani.  Copacii din padurea batrana sunt indoiti de lichenii crescuti pe trunchiuri,  semanand cu niste oameni batrani care poarta niste zdrente. De pe varfurile muntelui poti vedea rasaritul in toata splendoarea lui, norii care se misca si oceane de copaci.Aceste privelisti minunate sunt denumite si “ patru oceane” pe muntele Hengshan:  ocean de flori, ocean de copaci, ocean de nori si ocean de zapada.

Pamant religios

In muntele Hengshan coexista atat budismul cat si taoismul. Din puncte de vedere istoric, budismul si taoismul s-au bucurat de prosperitate pe acest munte.  Taoismul si-a facut aparitia aici la sfarsitul dinastiei East Han (25 dHr -225 dHr). Dinastia Tang ( 618 dHr – 917 dHr) a fost martora la ridicarea celor 10 mari temple taoiste si 800 de case din bambus (insemnand ca au trait aici multi elevi pentru studiu si schimb academic). Multi elevi au scris in timpul acela carti si au dezvoltat teorii. S-au dezvoltat aici mai mult  de 20 de academii in vecinatatea apropiata muntelui Heng, formand un mediu academic unic pentru gandirea filosofica.

Budismul a fost introdus  pe muntele Hengshan 200 de ani mai tarziu. Din anul 421 dHr, al doilea an al instaurarii dinastiei Nan Song (420 dHr- 589 dHr), grupuri mari de faimosi calugari au venit pe munte si s-au stabilit aici. Calugarii au urmat ritualuri cu sfintenie si, gradat, au format diferite principii, dintre care Tiantai Sect (principiile din Lotus Sutra), care au fost cele mai influentabile si au fost raspandite pana in Japonia. De asemenea,  budistii de pe muntele Hengshan au dezvoltat Weiyang Sect, Linji Sect, Caodong Sect,  Yunmen Sect si Fayan Sect, cele 5 faimoase secte care au ajutat in procesul dezvoltarii budismului in istoria Chinei. Fiecare a avut o influenta semnificativa in practica religioasa in sud-estul Asiei sau chiar in lumea larga.

Exista multa temple pe munte. Cel mai remarcabil este Nanyue Damiao, cel mai mare templu din Wuyue,.A fost initial construit in dinastia Tang (618-907), dar a fost apoi distrus de un incendiu. In dinastia Qing (1644-1911), el a fost refacut imitand design-ul din Orasul Interzis.

Longevitatea simbolica a muntelui din China

Avand rolul de a fi un simbol longeviv, Muntele Hengshan prezinta date din inregistrarile Xingjing (cea mai veche carte de astronomie din China): Muntele Hengshan, dintre cele 28 de stele, corespunde stelei Zhen, o stea ce are responsabilitatea vietii. Prin urmare, muntele Hengshan isi deriva numele din Muntele Longevitatii. Imparatul Huizong ( al 8-lea imparat din dinastia Song) a inscriptionat cele doua caractere Shou Shan pe o stanca mare, caractere ce pot fi gasite si azi pe Stanca imparatului din varful Jinjian.

http://xingshenzhuang.ro/wp-content/uploads/2012/01/hengshan.jpghttp://xingshenzhuang.ro/wp-content/uploads/2012/01/hengshan-150x150.jpgadminLongevitateFiind unul faimosii muntii Wuyue (un nume dat celor 5 munti sacri din China), muntele Hengshan este localizat langa orasul Hengyang din provincia Hunan. I se mai spune  si Nanyue, insemnand Muntele Sudic. Are varfuri remarcabile, inalte si o priveliste minunata.   Priveliste naturala frumoasa Muntele Hengshan a fost intotdeauna o destinatie...Spirit and body in balance