Împăratul Galben: Am auzit că oamenii din Antichitate trăiau peste 200 de ani şi că oamenii din Antichitatea timurie trăiau până la 120 de ani. Dar azi oamenii mor adesea înainte de a împlini 30 de ani. In zilele noastre, atât de puţini oameni sunt relaxaţi şi împăcaţi cu ei înşişi. şi atâţia suferă de boli. Care este motivul ? Fata Simplă: Motivul pentru care azi oamenii mor aşa de tineri este că ei nu cunosc secretele Tao.
Tratatul clasic al Fetei Simple

longevitatePlângerea împăratului Galben are un ecou remarcabil de modern, deşi vorbea acum 5 000 de ani, în zorii civilizaţiei chineze. Este destul de clar până acum că vinovată este civilizaţia, care întrerupe unitatea primordială dintre om şi Tao şi îl izolează de rădăcinile lui din natură. Dacă civilizaţia este vinovată pentru sănătatea şubredă şi viaţa scurtă, atunci înseamnă că natura e leacul.
Declinul drastic al sănătăţii şi longevităţii umane, ca rezultat al civilizaţiei, este azi un fenomen răspândit în întreaga lume. într-adevăr, cu cât o societate devine mai „avansată”, cu atât mai scurtă devine viaţa membrilor ei.

Taoiştii privesc vârsta de 100 de ani ca durata de viaţă normală la oameni şi 150 ca „o viaţă lungă”. Se ştie că adepţii avansaţi ai disci­plinelor superioare au trăit mult peste 200 de ani. Dacă luăm natura ca unitate de măsură pentru om şi aplicăm metoda ştiinţifică a analogiei, descoperim logica viziunii taoiste. Dacă viaţa omului obişnuit modern de 60-70 de ani ar fi „normală”, aceasta ar face umanitatea cel mai mare „bebeluş” de pe pământ, în ceea ce priveşte rata copilăriei faţă de întreaga durată de viaţă.

 

100 caractere longevitate

Până la vârsta de 15 ani, când corpul uman se maturizează, oamenii de azi îşi folosesc deja până la 20-25% din durata lor de viaţă. Pe de altă parte, calculând durata de viaţă a omului în funcţie de raportul copilăriei faţă de longevitate la alte specii, cum ar fi câinii, pisicile şi cimpanzeii, ajungem la standardul taoist de 100-150 de ani.

Adepţii taoismului îşi dezvăluie rareori vârsta în ani, deoarece consideră această statistică irelevantă. în loc să numere zilele de naştere, taoiştii îşi măsoară viaţa numărând respiraţiile, bătăile inimii şi (la bărbaţi) eja­culările. Ştiu că, atunci când numărul de respiraţii şi de bătăi ale inimii alocate unei persoane se epuizează, viaţa ei se sfârşeşte şi, de aceea, se străduiesc să încetinească ritmul vieţii pentru a-i prelungi durata. Cei care încearcă să aibă cât mai multă activitate posibil în fiecare minut în starea de veghe nu se vor apropia niciodată de durata de viaţă normală de 100 de ani.

Pentru statistici globale de sănătate şi longevitate apasă aici.

 

adminLongevitateÎmpăratul Galben: Am auzit că oamenii din Antichitate trăiau peste 200 de ani şi că oamenii din Antichitatea timurie trăiau până la 120 de ani. Dar azi oamenii mor adesea înainte de a împlini 30 de ani. In zilele noastre, atât de puţini oameni sunt relaxaţi şi împăcaţi cu...Spirit and body in balance